Najave natjecanja

Ovogodišnji CQ WW DX CONTEST CW održava se od 00.00 UTC u subotu, 29. studenog, do 23.59 UTC u nedjelju, 30. studenog. Sve o najpopularnijem radioamterskom natjecanju na svijeetu možetee pronaći na web stranici www.cqww.com.  Ne zaboravite! Da bi vaš rezultat bio priznat za naš CRO CC morate u polju "CLUB" vašega cabrillo loga obavezno upisati puni naziv kluba, odnosno, CROATIAN CONTEST CLUB. Nadajmo se da će nam i propagacije biti barem na raznini onih iz SSB natjecanja. U aktivnost velikog broja radiomatera iz više od 200 DXCC entiteta ne treba sumnjati. Ostaje nam samo da se i mi ovoga vikenda pridružimo tom velikom događaju i damo svoj doprinos ma koliki on bio. Sretno Svima ;)

Ovogodišnji CQ WW DX CONTEST CW održava se od 00.00 UTC u subotu, 29. studenog, do 23.59 UTC u nedjelju, 30. studenog. Sve o najpopularnijem radioamterskom natjecanju na svijeetu možete pronaći na web stranici www.cqww.com.  Ne zaboravite! Da bi vaš rezultat bio priznat za naš CRO CC morate u polju "CLUB" vašega cabrillo loga obavezno upisati puni naziv kluba, odnosno, CROATIAN CONTEST CLUB. Nadajmo se da će nam i propagacije biti barem na raznini onih iz SSB natjecanja. U aktivnost velikog broja radiomatera iz više od 200 DXCC entiteta ne treba sumnjati. Ostaje nam samo da se i mi ovoga vikenda pridružimo tom velikom događaju i damo svoj doprinos ma koliki on bio. Sretno Svima ;)

altWORKED ALL GERMANY je tipično natjecanje u kojem su objekti rada postaje iz jedne zemlje, u ovom slučaju iz Njemačke. WAG 2014 održava se od 15.00 UTC u subotu, 18. listopada, do 14.59 UTC u nedjelju, 19. listopada, na opsezima od 80 do 10 metara ( bez WARC opsega). Izvorna pravila natjecanja i sve ostale zanimljivosti vezane uz ovo natjecanje možete pronaći ovdje.

 

LZ DX CONTEST 2014 održava se od 12.00 UTC u subotu, 22. studenog, do 11.59 UTC u nedjelju, 23. studenog. U natjecanju je dozvoljeno raditi CW i SSB na opsezima od 80 do 10 metara (bez WARC). Pravila ovoga natjecanja možete pronaći ovdje.

KUP JADRANA posljednji je od tri Kupa koji su sastavni dio 9A KV SUPER KUPA. Natjecanje je ovu subotu, 11. listopada od 15,00 do 16,59 sati po lokalnom vremenu. Pravila natjecanja možete pronaći ovdje.
Rezultati do sada održanih natjecanja na kratkom valu od 2014. godine se nalaze na robotu, a tu se nalaze i rezultati 9A KV SUPER KUPA.
Za vođenje natjecateljskog dnevnika može se koristiti DXLOG koji ima module za sva naša kratkovalna natjecanja. Isto tako se mogu koristiti i drugi programi za rad u natjecanjima koji mogu kreirati Cabrillo format, a imaju modul za Kup Jadrana (Željko, 9A2R),