Najave natjecanja

U subotu 30. travnja 2016, od 16 do 18 sati po lokalnom vremenu održava se Hrvatski Radioamaterski KV kup 2016., koji je drugo natjecanje koje se boduje za 9A KV superkup 2016. godine.
Pozivamo sve radioamatere da sudjeluju u natjecanju. Prema pravilima u natjecanju sudjeluju stanice koje se nalaze na području republike Hrvatske.
Molimo sve natjecatelje da se u radu pridržavaju HAM spirita i uvjeta iz svoje dozvole za rad (Provjerite valjanost vaše dozvole za rad ! ).
U pravilima natjecanja, koja se nalaze ovdje, određene su frekvencije koje se koriste u natjecanju (izbjegavajte pozivanje na frekvencijama koje su predviđene za QRP stanice – 3560 do 3580 kHz).
Prilikom unosa dnevnika rada na HF robota izaberite odgovarajuću kategoriju, ukoliko se prijavljujete kao portabl, postaja s malom snagom ili postaja „P“ razreda, na HF robotu odaberite dodatnu kategoriju.
Svim natjecateljima želimo puno uspjeha u natjecanju.

73 & GL
Povjerenstvo za natjecanje

CQ WW WPX CONTEST 2016 SSB počinje u 00.00 UTC u subotu, 26. ožujka, i traje do 23.59 UTC u nedjelju, 27. ožujka.  U natjecanju se radi na opsezima od 160 do 10 metara a u vezama se izmjenjuje RST + redni broj veze. Množitelji su različiti prefixi koji se računaju samo jednom tijekom natjecanja, bez obzira na opseg. 

ARRL DX CONTEST CW 2016 održava se 00.00 UTC u subotu, 20. veljače, do 23.59 UTC u nedjelju, 21. veljače. Radi se na opsezima od 1,8 do 28 MHz a objekti rada tijekom tih 48 sati su postaje iz USA i Kanade. Ovo je jedno od natjecanja u kojem nema kategorije za klubove izvan USA i Canade i prijava bilo kojeg kluba u vašem cabrillo file-u može vam stvoriti samo nepotreban problem.

ARRL DX CONTEST SSB 2016 održava se od 00.00 UTC u subotu, 05. ožujka, do 23.59 UTC u nedjelju, 06. ožujka. Tijekom natjecanja dozvoljeno je raditi veze samo s postajama iz USA i Kanade. Ne zaboravite da ne postoji kategorija SOSB Assisted. Sve postaje koje rade samo na jednom opsegu uz asistenciju skimera, clustera ili drugih pomagala, biti će svrstane u kategoriju SOAB Assisted. Nema ni kategorije KLUBOVI za postaje izvan USA/VE tako da ne trebate prijavljivati svoju priopadnost CRO CC-u ili nekom drugom kontest klubu. Cjelovita pravila ovoga natjecanja pogledajte ovdje.

ARRL DX CONTEST CW 2016 održava se 00.00 UTC u subotu, 20. veljače, do 23.59 UTC u nedjelju, 21. veljače. Radi se na opsezima od 1,8 do 28 MHz a objekti rada tijekom tih 48 sati su postaje iz USA i Kanade. Ovo je jedno od natjecanja u kojem nema kategorije za klubove izvan USA i Canade i prijava bilo kojeg kluba u vašem cabrillo file-u može vam stvoriti samo nepotreban problem. Također treba paziti na činjenicu da u kategoriji Jedan operator - jedan opseg nije dozvoljena upotreba dxclustera, skimmera, reverse beacon neta i sličnih pomagala. U slučaju korištenja navedene pomoći biti će te prebačeni u kategoriji Jedan operator - svi opsezi - assisted, bez obzira što ste radili samo na jednom opsegu. 

Sve o ovome natjecanju možete naći na web stranici www.arrl.org.