Najave natjecanja

Ovogodišnji CQ WW DX CONTEST CW održava se od 00.00 UTC u subotu, 28. studenog, do 23.59 UTC u nedjelju, 29. studenog. Sve o najpopularnijem radioamterskom natjecanju na svijetu možete pronaći na web stranici www.cqww.com.  Ne zaboravite! Da bi vaš rezultat bio priznat za naš CRO CC morate u polju "CLUB" vašega cabrillo loga obavezno upisati puni naziv kluba, odnosno, CROATIAN CONTEST CLUB. Nadajmo se da će nam i propagacije biti na raznini onih iz SSB natjecanja. U aktivnost velikog broja radiomatera iz više od 200 DXCC entiteta ne treba sumnjati. Ostaje nam samo da se i mi ovoga vikenda pridružimo tom velikom događaju i damo svoj doprinos ma koliki on bio. Sretno Svima ;)

UKRAINAN DX CONTEST 2015. održava se od 12.00 UTC u subotu, 07. studenog, do 11.59 UTC u nedjelju, 08. studenog. Natjecanje je WW tipa a radi se na opsezima od 160 do 10 metara. Sve o ovome natjecanju možete pronaći na web stranici: http://urdxc.org/

altWORKED ALL GERMANY je tipično natjecanje u kojem su objekti rada postaje iz jedne zemlje, u ovom slučaju iz Njemačke. WAG 2015 održava se od 15.00 UTC u subotu, 17. listopada, do 14.59 UTC u nedjelju, 18. listopada, na opsezima od 80 do 10 metara ( bez WARC opsega). Izvorna pravila natjecanja i sve ostale zanimljivosti vezane uz ovo natjecanje možete pronaći ovdje. Obratite pozornost na Contest free segmente u kojima ne smijete raditi CW ili SSB vrstom rada. Nepoštivanje ovog pravila 2014. godine dovelo je do diskvalifikacija i "žutih kartona". 

 

altCQ WW DX CONTEST SSB 2015 stiže nam u 00.00 UTC u subotu, 24. listopada i traje do 23.59 UTC u nedjelju, 25. listopada.  Pravila natjecanja možete naći ovdje. U međuvremenu dopunjena je baza rezultata, Searchable Score Database, sa rezultatima sve od 1948. godine pa do danas. Ako ste prošle godine sudjelovali u WW DX natjecanju na istom mjestu možete preuzeti i svoju diplomu u pdf obliku. Ukoliko vas zanimaju nacionalni, europski ili svjetski rekordi u pojedinim kategorija možete ih pronaći ovdje. Sretno SVIMA !

Sretno Svima!

Savez radio-amatera Srbije i ove godine organizuje natjecanje KT KUP Saveza radioamatera SRBIJE koje će se ove godine održati u subotu, 19.09.2014.godine, sa početkom u 18:00 sati po lokalnom vremenu. Natjecanje se odvija u četiri polusatna perioda, CW i SSB naizmjenično, a postoji i kategorija stanica izvan Srbije. Pravila ovoga natjecanja možete pronaći ovdje a ukoliko se odlučite za sudjelovanje na raspolaganju vam stoji DXLOG koji ima modul za ovo natjecanje.