Najave natjecanja

Evo nam i prvog ovogodišnjeg CQ WW DX natjecanja. CQ WW DX RTTY 2014 održava se od 00.00 UTC u subotu, 27. rujna,  do 23.59 UTC u nedjelju, 28. rujna, na opsezima od 80 do 10 metara (bez WARC). Cjelovita pravila ovoga natjecanja pročitajte ovdje.

Natjecanje SAC CW 2014 održava se od 12.00 UTC u subotu, 20. rujna,  do 11.59 UTC u nedjelju, 21. rujna. Ovo natjecanje, u kojemu postaje izvan Skandinavije rade samo s postajama iz Skandinavije i ove godine održava se na opsezima od 80 do 10 metara (bez WARC). Od ove godine uvedene su i neke nove kategorije što će, nadam se, povećati broj sudionika izvan Skandinavije. Sve informacije o ovome natjecanju potražite na web stranici www.sactest.net

RUSSIAN DISTRICT AWARD CONTEST je natjecanje osmišljeno u cilju promidžbe RDA programa diploma i omogućavanja postajama izvan Rusije da odrade što više ruskih kotara (distrikta). Ovogodišnje RDA natjecanje održava se 16. i 17. kolovoza, od 08.00 UTC u subotu do 07.59 UTC u nedjelju. U natjecanju je dozvoljeno raditi samo s postajama iz Rusije, na opsezima od 160 do 10m (bez WARC). Množitelji su različiti kotari po RDA listi i računaju se samo jednom tijekom natjecanja bez obzira na opseg na kojem su rađeni. Svi kotari rađeni tijekom natjecanja biti će vam automatizmom priznati za RDA program diploma ukoliko organizatoru pošaljete svoj natjecateljski dnevnik. Sve o ovome natjecanju i RDA programu diploma potražite na http://rdaward.org/.

Natjecanje ALL ASIAN DX C 2014 SSB održava se od 00.00 UTC u subotu, 6. rujna do 23.59 UTC u nedjelju, 7. rujna. U natjecanju su dozvoljene samo veze sa postajama iz Azije, na opsezima od 160 do 10 metara. U vezama se razmjenjuje RST + dvoznamenkasti broj godina operatora (žene daju 00). Cjelovita pravila ovoga natjecanja možete pronaći ovdje

Natjecanje WORKED ALL EUROPE DX CW 2014 održava se 9. i 10. kolovoza, od 00.00 UTC u subotu do 23.59 UTC u nedjelju. Ovo natjecanje specifično je po razmjeni telegrama (QTC promet) koje vaneuropske postaje daju europskim postaja. To je jedan od razloga zbog čega neki ovo natjecanje obožavaju a neki baš ne. Specifično je i po množiteljima, gdje se potenciraju niži opsezi (40 i 80m). U ovome natjecanju postoji i kategorija Klubovi u kojoj se rezultat jednoga kluba dobiva zbrajanjem rezultata iz sva tri WAE natjecanja. Da bi vaš rezultat bio priznat za neki klub morate pun naziv kluba upisati u svoj log, dakle, Croatian Contest Club. Sve detalje (pravila, rezultate) vezane uz ovo natjecanje potražite na DARC-ovim web stranicama.