Najave natjecanja

RUSSIAN DX CONTEST najpopularnije je natjecanje, odmah iza CQ WW i CQ WPX Contesta. Ove godine RDXC je održava od 12.00 UTC u subotu, 21. ožujka,  do 11.59 UTC u nedjelju, 22. ožujka. Radi se na opsezima od 1,8 do 28 MHz, a dozvoljene vrste rada su CW, SSB ili MIX. Rok za dostavu natjecateljskih logova je 14 dana po završetku natjecanja (05.04.2015.).

Prvi od dva SRBIJA CW CLUB CONTEST-a dolazi nam u petak, 2o. ožujka, povodom dana osnivanja kluba. Radi se na 80 metarskom opsegu, isključivo telegrafijom u četriri polusatna perioda, od 17.00 do 18.59 UTC. Pravila natjecanja možete pronaći ovdje. Srbija CW Club ove godine slavi svoju 45. obljetnicu povodom koje izdaju i Jubilarnu diplomu SCWC 45. Ovo natjecanje idealna je prilika da bez puno muke sakupite bodove potrebne za osvajanje ove besplatne diplome. 

teslaSavez radioamatera Srbije prošle godine organizira međunarodno natjecanje TESLA MEMORIJAL HF CW. Ovogodišnje natjecanje održati će se od 18.00 UTC u subotu, 14. ožujka, do 08.00 UTC u nedjelju, 15. ožujka. Radi se na 80 metarskom opsegu, isključivo telegrafijom. Kako bi se malo odmakli od klasičnih kontesta organizator je osmislio nešto drugačije propozicije od uobičajenih. Evo nekih posebnosti ovoga natjecanja:

Buchu-logoMeđunarodno KV natjecanje BUCURESTI CONTEST održava se svakog trećeg ponedjeljaka u mjesecu ožujku. Ove godine to je 16. ožujka, u razdoblju od 18.00 do 20.59 UTC, na opsezima 80 i 40m, uz dozvoljene vrste rada CW, SSB i PSK31. S istom postajom dozvoljeno je raditi na oba opsega, sa sve tri vrste rada (maksimalno 6 veza). Svi sudionici natjecanja koji organizatoru dostave svoj log dobivaju diplomu u PDF formatu. Cjelovita pravila ovoga natjecanja pročitajte ovdje.

 

 

ARRL DX CONTEST CW 2015 održava se 00.00 UTC u subotu, 21. veljače, do 23.59 UTC u nedjelju, 22. veljače. Radi se na opsezima od 1,8 do 28 MHz a objekti rada tijekom tih 48 sati su postaje iz USA i Kanade. Ovo je jedno od natjecanja u kojem nema kategorije za klubove izvan USA i Canade i prijava bilo kojeg kluba u vašem cabrillo file-u može vam stvoriti samo nepotreban problem. Također treba paziti na činjenicu da u kategoriji Jedan operator - jedan opseg nije dozvoljena upotreba dxclustera, skimmera, reverse beacon neta i sličnih pomagala. U slučaju korištenja navedene pomoći biti će te prebačeni u kategoriji Jedan operator - svi opsezi - assisted, bez obzira što ste radili samo na jednom opsegu. 

Sve o ovome natjecanju možete naći na web stranici www.arrl.org.