Najave natjecanja

RUSSIAN DISTRICT AWARD CONTEST je natjecanje osmišljeno u cilju promidžbe RDA programa diploma i omogućavanja postajama izvan Rusije da odrade što više ruskih kotara (distrikta). Ovogodišnje RDA natjecanje održava se 16. i 17. kolovoza, od 08.00 UTC u subotu do 07.59 UTC u nedjelju. U natjecanju je dozvoljeno raditi samo s postajama iz Rusije, na opsezima od 160 do 10m (bez WARC). Množitelji su različiti kotari po RDA listi i računaju se samo jednom tijekom natjecanja bez obzira na opseg na kojem su rađeni. Svi kotari rađeni tijekom natjecanja biti će vam automatizmom priznati za RDA program diploma ukoliko organizatoru pošaljete svoj natjecateljski dnevnik. Sve o ovome natjecanju i RDA programu diploma potražite na http://rdaward.org/.

Natjecanje WORKED ALL EUROPE DX CW 2014 održava se 9. i 10. kolovoza, od 00.00 UTC u subotu do 23.59 UTC u nedjelju. Ovo natjecanje specifično je po razmjeni telegrama (QTC promet) koje vaneuropske postaje daju europskim postaja. To je jedan od razloga zbog čega neki ovo natjecanje obožavaju a neki baš ne. Specifično je i po množiteljima, gdje se potenciraju niži opsezi (40 i 80m). U ovome natjecanju postoji i kategorija Klubovi u kojoj se rezultat jednoga kluba dobiva zbrajanjem rezultata iz sva tri WAE natjecanja. Da bi vaš rezultat bio priznat za neki klub morate pun naziv kluba upisati u svoj log, dakle, Croatian Contest Club. Sve detalje (pravila, rezultate) vezane uz ovo natjecanje potražite na DARC-ovim web stranicama.

 

MARCONI MEMORIAL HF ONTEST 2014 održava se od 14.00 UTC u subotu, 5. srpnja, do 13.59 UTC u nedjelju, 6. srpnja 2014. godine. Radi se isključivo telegrafijom na opsezima od 10 do 160m (bez WARC). U vezama se razmjenjuje RST + redni broj veze koji obavezno počinje od 001. Množitelji su DXCC entiteti a računaju se na svakom opsegu posebno. Cjelovita pravila natjecanja potražite na www.arifano.it

I ove godine ekipa HRS-a sudjelovati će (sedmi put za redom) u natjecanju IARU HF CHAMPIONSHIP koje se održava 12. i 13. srpnja. Pod pozivnom oznakom 9A0HQ Hrvatsku će predstavljati 12 posada koje će ove godine raditi sa slijedećih lokacija: 9A1A, 9A2AJ, 9A2L, 9A3IH (9A1IST), 9A4M, 9A5D, 9A5M, 9A5Y, 9A7A, 9A7T i 9A8M.  Svaka veza sa 9A postajom vrijedi nam moralno više od bodova koje donosi pa se iskreno nadamo da ćemo i ovoga puta imati vašu podršku i puno 9A veza u našem logu.

Ovogodišnje natjecanje SSB natjecanje "U čast njegovog veličanstva kralja Španjolske"  provodi se u čast novoga kralja, Filipa VI, koji je na prijestolju zamijenio svoga oca (radioamatera) Juana Carlosa. Natjecanje HIS MAJESTY KING OF SPAIN SSB 2014 održava se od 12.00 UTC u subotu, 28. lipnja, do 11.59 UTC u nedjelju, 29. lipnja.Iako se kralj promijenio pravila natjecanja su ostala ista (hi). I dalje se radi se na opsezima od 160 do 10 metara, a u vezama se izmjenjuju RS + redni broj veze dok EA postaje daju i dvoslovnu oznaku svoje provincije. Množitelji su rađene španjolske provincije i entiteti prema EADX 100 listi (španjolska inačica DXCC liste), na svakom opsegu posebno. Izvorna pravila ovoga natjecanja pogledajte ovdje.