Najave natjecanja

WW PMC (World Wide Peace Messenger Cities) je natjecanje koje organizira radio klub "Slovenj Gradec" S59DCD. Cilj natjecanja je promocija radio-veza postaja iz 99 gradova nosioca poruke mira (članovi IAPMC) sa postajama iz ostatka svijeta.  Od hrvatskih gradova članovi IAPMC asocijacije su gradovi Zagreb i Split. Ovogodišnje WW PMC natjecanje održava se od 12.00 UTC u subotu, 7. siječnja, do 11.59 UTC u nedjelju, 8. siječnja. Izvorna pravila ovoga natjecanja možete pronaći ovdje.

Sezona domaćih kup natjecanja na kratkom valu počinje sa ZIMSKIM KV KUP-om, koji se održava u subotu, 14 siječnja, s početkom u 14.00 sati po lokalnom vremenu. Natjecanje je podijeljeno u 4 polusatna perioda. Radi se na 80 metarskom opsegu u frekventnim segmentima 3,510 - 3,580 (CW) i 3,700 - 3,775 MHz (SSB). Množitelji su hrvatske županije + grad Zagreb. Cjelovite propozicije ovoga natjecanja možete pronaći ovdje. Svim natjecateljima želim puno uspjeha u natjecanju.

73 & GL

Zlatko, 9A2EU

CQ WW DX CONTEST SSB 2016 stiže nam u 00.00 UTC u subotu, 29. listopada i traje do 23.59 UTC u nedjelju, 30. listopada.  Pravila natjecanja možete naći ovdje. U međuvremenu dopunjena je baza rezultata, Searchable Score Database, sa rezultatima sve od 1948. godine pa do danas. Ako ste prošle godine sudjelovali u WW DX natjecanju na istom mjestu možete preuzeti i svoju diplomu u pdf obliku. Ukoliko vas zanimaju nacionalni, europski ili svjetski rekordi u pojedinim kategorija možete ih pronaći ovdje. Sretno SVIMA !

Hrvatsko CW natjecanje ili kraće 9ACW contest jedino je hrvatsko međunarodno kratkovalno natjecanje. Contest se održava svake godine treći puni vikend u prosincu, a ove godine je to 17/18. prosinca s početkom u subotu u 14.00 sati po UTC-u i, a završava u nedjelju 20.00 u 13,59 sati po UTC-u. Pravila natjecanja se nalaze na stranici http://www.9acw.org

Ove godine se u istom termninu sa 9A CW natjecanjem održava i natjecanje Stew Perry TBC na 160m . Ukoliko odradite vezu sa postajom koja radi u Stew Perry contestu za redni broj veze upišite 000. Kako bi i vaš koorespondent dobio bodove za vezu s vama, nakon rednog broja otkucajte mu i svoju GRID square oznaku (npr. JN95, JN83, JN86.....).

KUP JADRANA posljednji je od tri Kupa koji su sastavni dio 9A KV SUPER KUPA. Natjecanje je ovu subotu, 8. listopada od 15.00 do 17.00 sati po lokalnom vremenu. Pravila natjecanja možete pronaći ovdje. Za vođenje natjecateljskog dnevnika može se koristiti DXLOG koji ima module za sva naša kratkovalna natjecanja. Isto tako se mogu koristiti i drugi programi za rad u natjecanjima koji mogu kreirati Cabrillo format, a imaju modul za Kup Jadrana, kao što su Writelog i N1MM (Željko, 9A2R)