Nakon "contesta nad contestima" CQ WW CW u kojemu ste mogli obnoviti telegrafska znanja i vještine dolazi nam naše jedino međunarodno natjecanje, HRVATSKO CW NATJECANJE (iliti Croatian CW Contest) koje je idealna prilika da za uspješan završetak ovogodišnje natjecateljske sezone. Nekih noviteta u pravilima nema, a jedina novina je potpuno preuređena službena web stranica natjecanja koju možete pogledati na www.9acw.org Baza rezultata iz proteklih godina (Searchable database) idealan je izvor podataka o dosadašnjim rezultatima u pojedinoj kategoriji. Ako ste raspoloženi za postavljanje novih rekorda svakako pogledajte listu trenutnih 9A rekorda da znate što vam je činiti.

S ponosom možemo reći da je naše natjecanje jedno od najbogatijih po broju plaketa koje se dodjeljuju pobjednicima. Za sada je to 16 plaketa za hrvatske postaje i čak 25 plaketa za postaje izvan Lijepe naše. No taj broj još nije konačan….No nije samo broj nagrada čimbenik koji jedno natjecanje čini popularnim i priznatim. Vrlo je važan i broj postaja iz zemlje organizatora ali i kvaliteta njihovih signala i kvaliteta njihovog rada.

Prošle, 2008. godine, u natjecanju je sudjelovalo 112 naših postaja ali je nažalost samo polovica od toga broja poslala svoj log. Nadamo se da će ove godine barem ovaj broj poslanih logova biti veći. Najuspješniji u svojim kategorijama prošle godine bili su 9A60A (9A7A), 9A1UN, 9A5CW, 9A2EY, 9A7R, 9A9A, 9A3VM, 9A5K, 9A2HM, 9A1CCY, 9A4QV, 9A2KD i 9A2AJ koji će, vjerujemo, pokušati i ove godine ponoviti tako dobar rezultat, a na nama je da im "borbu za drvo" učinimo što težom (hi).

Trenutne prilike na opsezima su na nivou protekle dvije godine kada su u potpunosti dominirali niži opsezi, s fantastičnim prostiranjem na 40 metarskom bandu. Ove godine stidljivo nam se pojavljuju i sunčeve pjege pa s optimizmom očekujemo otvoren 15 metarski band ali i poneku vezu na 10 metarskom opsegu.

Za vođenje dnevnika na raspolaganju imamo dovoljno softvera, onih "skupih" ali i onih besplatnih, prije svih N1MM, SD ili WriteLog.

I na kraju ostaje nam ono najvažnije i najljepše a to je da se ove subote, 19. prosinca, u 14.00 UTC pojavimo na opsezima radeći u skladu sa svojim tehničkim i operatorskim mogućnostima te da još jednom pokažemo i dokažemo da telegrafija ne odumire. Sretno SVIMA i čujemo se............